путін шукає важелі впливу на членів G20 через продовження «‎зернової угоди» ‎— Reuters

путін, ймовірно, використає можливе продовження «‎зернової угоди» як спосіб отримати важелі впливу і домінувати на саміті G20 в Індонезії в наступному місяці, повідомив Reuters

«Зернова угода буде центральним елементом цього саміту G20, і всі намагатимуться переконати Путіна продовжити її на довший термін‎»‎, — сказав виданню європейський дипломат 

кремль, який ще не підтвердив, що путін буде присутній на саміті, відмовився від коментаря. Раніше російський диктатор заявив, що він ще не прийняв остаточного рішення про те, поїде він чи ні. Водночас, за інформацією видання, диктатор буде присутнім на саміті G20 на Балі, який розпочнеться 15 листопада.

 

Відзначається, що лідери країн «Великої двадцятки‎»‎ будуть тиснути на путіна, щоб він продовжив угоду, сказав дипломат. Зрештою, за інформацією видання, росія дозволить продовжити угоду на чотири місяці — або навіть піде на більш тривале продовження.

«росія буде на межі, але вони продовжать угоду, тому що вони не захочуть зіткнутися з міжнародним осудом припинення зернової угоди‎»‎, — сказав дипломат.

Та продовжив, що це перша велика подія з початку війни, і кожен глава держави, який хоче бути посередником — починаючи з Президента Макрона — буде прямувати до готельного номера путіна, щоб бути посередником, який переконав путіна продовжити «‎зернової угоду»‎ — так що путін буде королем на цьому саміт. 

Читайте також: «‎Україна вже є зерновим хабом, а може стати біометановим, — Сергій Кравчук»‎ 

Нагадаємо, що голова ООН з питань допомоги Мартін Гріффітс заявив, що він відносно оптимістично налаштований відносно продовження «зернової угоди‎»‎ з другої половини листопада.

Виконано за допомогоюDisqus