Політика путіна призвела до посилення дефіциту кадрів у агросекторі рф — ЗМІ‎

Оголошена «часткова‎»‎ мобілізація в росії посилила дефіцит кадрів у сільському господарстві Новосибірської області. 

Про це заявив директор «‎Новосибірської продовольчої корпорації»‎ Олександр Тепляков, пишуть рос. ЗМІ.

«‎Не стану приховувати — дефіцит фахівців під час часткової мобілізації, звісно, дещо посилився. Але ми знаходимо можливості для того, щоб компенсувати нестачу кадрів»‎, — стверджує Тепляков 

За словами Олександра Теплякова, кожен із керівників агропідприємств має зробити все, щоб мінімізувати ці втрати. 

«‎Підвищенням заробітної плати, не однозмінною роботою, до якої ми звикли, а двозмінною тощо»‎, — вважає Тепляков. 

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎ 

Нагадаємо, що путін 21 вересня оголосив про початок так званої «часткової‎»‎ мобілізації. У рф на військову службу мали призвати до 300 тис. чоловіків. На початку листопада путін заявив, що вже мобілізували 318 тис. чоловіків на війну проти України. 

Пізніше президент рф запевнив, що мобілізації завершена, але окремий указ про це він не підписував, пообіцявши порадить з юристами. Натомість військовий експерт Олег Жданов вважає, що насправді рф розраховує призвати до армії близько мільйона солдатів. 

Аналітики з Інституту війни вважають, що часткова мобілізація не допомогла у досягненні планів президента рф, тому він, ймовірно, продовжуватиме приховану мобілізацію. 

ЗМІ повідомляють, що у регіонах росії наростає невдоволення «‎хаотичним»‎ врученням повісток та відсутністю забезпечення військових.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus