Робочі місця мобілізованих росіян займуть громадяни з Узбекистану

Внаслідок «‎часткової» мобілізації в рф виник дефіцит кадрів в АПК країни. Брак фахівців планують компенсувати за рахунок залучення громадян Узбекистану, пишуть рос.ЗМІ. 

Уряд країни-терориста опублікував постанову, яка значно змінює порядок залучення громадян Узбекистану на російський ринок праці. 

«Раніше «‎пілотний проєкт» обмежував кількість людей, яких можна було залучати на рівні 10 тис. осіб у будівельній галузі та 1,1 тис. осіб в АПК. У новій постанові обмеження за чисельністю працівників зняті‎», — пишуть ЗМІ.‎ 

Також знижуються медичні вимоги до тих, хто в'їжджає у рф — замість обов'язкового тесту на коронавірус або вакцинації їм достатньо буде пройти медогляд у російських лікарів в Узбекистані.

Повідомляється, що ідея залучення фахівців з інших країн в рф обговорювалась ще з весни, адже тоді Мінсільгосп декларував потребу в 38 тис. додаткових сезонних робітників тільки в АПК.

У підготовленому тоді Мінпраці проєкті постанови пропонувалося відмовитися і від галузевої специфіки, фактично поширивши проєкт на всю економіку рф, проте в такій редакції документ підписаний не був.

Читайте також: «‎Сповідь фермера з окупованої частини Запоріжжя»‎ 

Раніше повідомлялось, що оголошена «часткова‎»‎ мобілізація в росії посилила дефіцит кадрів у сільському господарстві Новосибірської області. 

Нагадаємо, ПАРЄ визнала росію державою-терористом.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus