Виручка ІМК майже наполовину недотягує до торішніх показників — звіт

Виручка «ІМК» склала $62 млн, що на 45% менше ніж минулого року. EBITDA склала $44.5 млн, на 58% нижче торішньої

Про це йдеться у звіті компанії за 9 місяців 2022 року, опублікованому на Варшавській фондовій біржі.

Відмічається, що блокування морпортів вплинуло на продажі агропродукції агрохолдингом. Так, торік компанія реалізувала майже весь врожай кукурудзи 2020 року в першому півріччі. Водночас в першому півріччі 2022 року «‎ІМК» реалізувала лише половину своїх запасів кукурудзи, сформованих на кінець 2021 року.

«За третій квартал 2022 року було продано 64 тис. т кукурудзи  на $13 млн.Таким чином, станом на 30 вересня на складах компанії зберігається ще близько 150 тис. т кукурудзи старого врожаю»‎, — йдеться у звіті.

Також в поточному кварталі «‎ІМК» реалізувала близько 13 тис. т пшениці нового врожаю, який становив 122 тис. т (за аналогічний період минулого року було продано 100 тис. т пшениці, що становило понад 80% загального врожаю пшениці).

У компанії відмітили, що в поточному році було зафіксовано рекордну врожайність озимої пшениці (6.7 т/га на 18 тис. га), а також непогану врожайність соняшнику — 3.4 т/га з 18 тис. га. Водночас зараз на полях «‎ІМК»‎ продовжується збирання кукурудзи.

Нагадаємо, що цьогоріч озиму пшеницю в «ІМК» було посіяно на площі у майже 33 тис.га, що на 80% більше за традиційну площу під озиминою в компанії в попередні роки. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus