ІМК планує збільшення виторгу завдяки додатковим посівним площам

Агрохолдинг «ІМК» розраховує збільшити виторг у 2023 році на 35% порівняно з минулорічним показником. Прибутку цьогоріч в компанії не очікують, але планують завершити рік без збитків.

Про це розповів гендиректор компанії Алекс Ліссітса в ефірі проєкту Forbes «Business-Breakfast з Володимиром Федоріним».

«З точки зору виторгу проти 2022 року очікуємо на плюс 35%. Ми додаємо понад 30 тис. га землі, які минулого року не обробляли», — розповів Ліссітса.

За його словами, в цьому році значна частина фінансів компанії піде на логістику. Крім того, великі трансакційні витрати, збільшення ціни добрив на 30%, всі інші привʼязані до газу компоненти також збільшилися в ціні.

Ліссітса зазначив, що минулого року ІМК збільшив посіви пшениці вдвічі.

«Ми пішли проти ринку, весь ринок зменшився у два рази. Я впевнений, що ціна на пшеницю знаходитиметься в непоганих висотах», — говорить гендиректор ІМК.

Нагадаємо, що згідно звіту компанії за 9 місяців 2022 року, виторг «ІМК» склала $62 млн, що на 45% менше, ніж у 2021 році. EBITDA склала $44.5 млн, на 58% нижче поперднього показника.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus