Український виробник заморожених овочів пішов з білоруського ринку

До початку повномасштабного вторгнення рф в Україну великий обсяг заморожених овочів «‎Фрау Марта» постачався в Білорусь, але 25 лютого всі контракти були розірвані.

Про це розповіла генеральна директора «‎Фрау Марта»‎ Ірина Павленко на бізнес-конференції OkAgro 2022, повідомляє Latifundist.com.

Керівниця згадує, що в середині лютого 2022 року виробництво хотіли зупинити через транспортні блокади та заповненні склади. Однак після дуже довгої полеміки власниками було прийняте рішення продовжити діяльність.  

«Мінусів на той момент було більше, аніж плюсів. На початку війни темпи виробництва заморожених овочів знизились. Наша продукція застрягла в морпортах на півтора місяці»‎, — розповіла очільниця ‎«‎Фрау Марта»‎. 

За її словами, війна змусила викреслити оновлення та придбання обладнання, призупинити вирощування перспективних видів сільгоспкультур та випуск тестових партій нової продукції, зупинити розгляд довгострокових інвестицій в оновлення.

«‎Зараз важливо зберегти активи компанії, заспокоїти стейкхолдерів, мати вмотивований персонал, який має повноваження для прийнятя рішень та спробути будувати прогнози більше ніж на рік», — акцентувала ‎Ірина Павленко.

‎У компанії нагадали, що за роки існування було заморожено 122 тис. т овочей, зокрема: 

  • 2005 рік — 5,9 тис. т; 
  • 2014 рік — 9,9 тис.т; 
  • 2015 рік — 12,1 тис. т;
  • 2022 рік — 4 тис.т (планувалось — 6,5 тис. т).

У компанії зауважили, що сьогодні продукція «‎Фрау Марта»‎ продовжує відвантажуватись у країни Європи — від Бельгії до Італії.

Читайте також: «‎Взгляд изнутри: выращивание и заморозка овощей от Фрау Марта»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus