Сушіння зерна за допомогою генераторів у 2 рази дорожче — Михайло Петров

Для роботи сушарки з транспортним обладнанням необхідно 200 кВт на годину. Генератор за такої потужності витрачає 40 літрів дизпального.

Про це розповів директор підприємства «Кернел» «Придніпровський край» Михайло Петров під час онлайн-зустрічі організованою освітньою платформою «Культиварій‎».

«З електромережі купуємо електроенергію за ціною на рівні 4,8 грн за кіловат. ‎Електроенергія від дизельного генератора коштує приблизно у 2 рази дорожче», — розповідає Михайло Петров.

Експерт відзначає, що збільшення витрат на сушіння зерна за допомогою електрогенератора хоч і відчутне, але не настільки, щоб залишати кукурудзу в полі на зиму. Навіть незважаючи на перевитрати на топливо під час збирання кукурудзи у холодний сезон, втрати врожаю під час зимівлі кукурудзи в полі можуть сягати до 50%.

Фахівець зауважив, що на сьогодні в полях у «‎Кернел» знаходиться 20 тис. га кукурудзи. За підрахунками експерта, при урожайності 10 т\га, у полях знаходиться 200 тис. т зерна або збіжжя на суму $50 млн.

Переглянути інформацію з конференції можна у записі на платформі Культиварій у вкладці Нове відео на сайті: https://www.cultivariy.com/

Платформа «Культиварій‎» регулярно проводить зустрічі з аграріями та практиками, тож підписуйтеся, для того щоб завжди бути в курсі актуальних подій.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus