Україна готується запровадити санкції проти Сирії через крадіжки зерна

Україна може запровадити санкції проти Сирії, одна з причин — перевезення сирійськими суднами краденого українського зерна.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України. 

«Участь сирійських суден в нелегальному вивезенні з окупованої території України зерна, «визнання» т.з. «ДНР» та «ЛНР», постачання росії зброї, яка застосовується в агресії проти України, всебічна підтримка керівництвом Сирії режиму путіна. Перелік недружніх кроків Сирійської Арабської Республіки щодо України можна продовжувати. Й наша держава, безперечно, на них реагує», — розповіла перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що вже запроваджені санкції проти Башара Асада та інших керівників Сирії. Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирійською Арабською Республікою, припиняє та скасовує міждержавні договори, укладені в попередні роки. Санкції проти Сирії планують ввести на п’ятдесят років. Таким чином питання економічних відносин з Сирією буде закрито й надовго.

Читайте також: Націоналізація земель, вивіз зерна та олії: як на тимчасово окупованих землях захоплюють агробізнес

Серед іншого, Україна планує:

  • обмежити торговельні операції у частині заборони експортно-імпортних операцій із резидентами Сирії,
  • заборонити заходження невійськових суден та військових кораблів під прапором Сирії до територіального моря України, її внутрішніх вод, портів.

Нагадаємо, що в минулому році Сирія різко збільшила імпорт пшениці з тимчасово окупованого Криму, що є ознакою посилення економічної співпраці між двома країнами.

Виконано за допомогоюDisqus