МакДональдз показав, чому Казахстан не став м'ясною державою

Причина, чому внутрішній ринок Казахстану не може задовольнити потреби McDonald’s, проста — мережа відповідально ставиться до вибору продуктів та вимагає сертифікати безпеки й походження продукції. 

Про це йдеться в матеріалі: «‎Чому McDonald’s не до душі казахстанська яловичина? Уроки тваринництва від Казахстану» на Latifundist.com.

Зазначається, що постачальник повинен забезпечити повну простежуваність ланцюжка виготовлення продуктів харчування; починаючи з того, де і коли народилося теля, де його випасали перші 1,5 року життя, де відгодовували на фініші перед забоєм. Сертифікати якості повинні мати й м'ясокомбінати, де обробляють тушу. 

«‎Як виявилося, в Казахстані нема виробників, які відповідають вимогам McDonald’s і змогли б довести прозорість всіх етапів виробництва м’яса», — йдеться в матеріалі. ‎ 

Відзначається, що організація виробництва згідно зі стандартами, а також щорічна сертифікація — це значні кошти. 

«‎Казахстанським тваринникам та переробникам немає сенсу вкладати значні суми у виробництво, адже на місцевому ринку попросту немає відповідного попиту на високоякісне м’ясо», — зазначається в статті. ‎ 

Уточнюється, що зовнішньому ринку вигідно вбачати в Казахстані виключно постачальника сировини.

Читайте  також: «‎Планувати експортувати мʼясо, але тепер самі імпортують. Що не так з тваринництвом у Казахстані?»‎ 

Нагадаємо, що в Україні намітилась тенденція з відновлення тваринницької галузі.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus