Названі критерії, за якими визначатимуть належність підприємств до критичної інфраструктури

Мінагрополітики визначило критерії підприємств сектору харчової промисловості та агропромислового комплексу за якими визначатимуть належність до критичної інфраструктури.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, пише пресслужба відомства.

Належність до критичної інфраструктури підприємств визначатимуть, зокрема, за такими критеріями:

  • належність підприємства до певного сектору;
  • кількість людей, яких забезпечує підприємство;
  • негативний вплив на інші сектори в разі відсутності енергопостачання;
  • зв’язок з іншими об’єктами критичної інфраструктури.

«Ми розуміємо, в якій складній ситуації наразі перебувають підприємства, в тому числі й аграрного сектору, і які наслідки можуть бути в разі зупинки підприємств харчової промисловості. Тому Міністерством оперативно створено робочу групу. Її перше засідання відбудеться вже 27 грудня», — зазначив Денис Башлик.

За його словами, після розгляду заявки суб’єктів господарювання, у разі позитивного рішення робочої групи, відповідний акт передається до центрального органу.

Статус об’єкта критичної інфраструктури може надавати пріоритетність у забезпеченні електроенергією та впливати на бронювання військовозобов’язаних працівників.

Читайте також: «‎Блекаут: як в умовах відключення електроенергії живе агробізнес»‎

Нагадаємо, що дізнатись деталі, як подати документи для включення підприємства до переліку об’єктів критичної інфраструктури, можна за посиланням.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus