Французька Bonduelle подарувала 10 тис. проднаборів російським солдатам до Нового року. Директор російської філії вчилась в академії ФСБ

Французька компанія-виробник овочевих консервів Bonduelle привітала російських військових з Новим роком і передала їм продуктові набори.

Джерело: російське видання «‎Ярцево LIVE».

Видання опублікувало фотографії російських солдатів з наборами Bonduelle.

У вітальних листівках до кожного набору компанія пише: «Дорогий солдат! Вітаємо тебе з Новим роком! Бажаємо тобі всіх благ і якнайшвидшої перемоги!».

Усього таких продуктових наборів з листівками було роздано 10 тисяч.

У цьому ж пості компанія відзначила, що акція є невід'ємною частиною «соціальної відповідальності бізнесу Bonduelle».

При цьому видання цитує директора представництва Bonduelle в росії Катерину Єлісєєву, яка сказала, що «щирі побажання якнайшвидшої перемоги не менш важливі, ніж сам продуктовий набір». Через деякий час допис редакція видалила пост.

В Україні така «акція» Bonduelle викликала обурення, користувачі соцмереж закликають бойкотувати продукцію компанії.

Читати по темі: Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України

Зазначимо, у статті російського Forbes за 2019 рік вказується, що Катерина Єлісєєва вчилася в Академії ФСБ на перекладача.

У травні 2022 року компанія заявила, що продовжить роботу в росії, бо «вважає своїм обов’язком забезпечити людям доступ до основних продуктів харчування і зробити все можливе, щоб уникнути дефіциту продовольства».

«У рамках своєї місії компанія забезпечує безперервність своєї діяльності в Росії, щоб прогодувати не лише 145 мільйонів росіян, а й 90 мільйонів жителів сусідніх країн, яким постачають продукцію російських заводів групи», — говорило у звіті компанії.

При цьому Bonduelle заявляла про намір спрямувати весь прибуток від продажу свого російського сегменту на користь майбутньої «реконструкції пошкодженої інфраструктури сільськогосподарських та харчових екосистем в Україні».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus