СБУ затримала екс-працівника «Куп’янського комбінату хлібопродуктів» — допомагав росіянам красти зерно

Служба безпеки України затримала колишнього головного інженера «Куп’янського комбінату хлібопродуктів», що допомагав окупантам вивозити українське зерно в росію. 

Джерело: речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, видання «Слобідський край».

Для цього колаборант відібрав у головного бухгалтера продовольчого підприємства відомчі печатки, штампи, статутні документи та особові справи працівників. Потім передав їх представникам місцевої окупаційної адміністрації.

«За це його призначили очільником створеного рашистами «государственного предприятия «Продовольственные ресурсы» у Куп’янську. На цій «посаді» він виконував завдання кремля щодо примусового вивезення українського зерна з території регіону до рф. Для цього уклав «договір» з іншим окупаційним органом — «Купянская железная дорога», який постачав йому вагони для транспортування пшениці», — повідомив Владислав Абдула.

Оптові партії викраденого зерна мали відвантажувати на зернові термінали однієї з російських компаній у Ростові-на-Дону. Але звільнення Харківщини зламало ці плани.  

Після деокупації Куп’янська зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Йому повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), розповіли в пресслужбі Харківської обласної прокуратури. 

У листопаді СБУ вже затримували депутата однієї з селищних рад Куп'янського району, який одним із перших пішов на співпрацю з окупантами та допомагав їм незаконно вивозити зерно.

Нагадаємо, що народний депутат України Іван Чайківський запропонував на деокупованих територіях організувати евакуаційні потяги для вивозу зерна. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus