Суд призначив 15 років тюрми колаборанту з Харківщини, який вимагав гроші з місцевих фермерів

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колабранта, який працював на фсб та російську приватну військову компанію «Вагнер».

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у вересні 2022 року під час стабілізаційних заходів у звільненому Вовчанську на Харківщині. За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 15 років позбавлення волі. Засудженим є 45-річний місцевий кримінальник на прізвисько «Чиж».

Читайте також: СБУ повідомила про підозру незаконному очільнику Балаклійського ХПП, який співпрацював з окупантами

Колаборант вчинив чимало злочинів під час окупації росіянами Вовчанська. Зокрема за наказом «вагнерівця» зрадник вимагав гроші з місцевих фермерів за «використання землі».

«За кожен гектар вимагав до 50 доларів. Із цієї суми 20 доларів  за право сіяти та обробляти землю, а 30 доларів  за можливість збирати врожай. У разі відмови погрожував не лише блокуванням господарської діяльності, а й фізичною розправою. Таким чином протягом березня Чиж відібрав у фермерів і передав окупантам майже 10 млн грн», — повідомили в СБУ.

Нагадаємо, депутатку-власницю декількох сільгосппідприємств із Шевченкового Харківської області судитимуть за співпрацю з російськими окупантами. Вона передала до Бєлгородської області 250 т насіння соняшника.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus