Cygnet відновлює довоєнну сівозміну з 5 культур — Ігор Шилюк

Врожайність у 2022 році була одна з найнижчих за історію Cygnet, розповів в інтерв'ю директор компанії Ігор Шилюк

«Врожайність цього року в нас була одна із найнижчих за всю історію компанії. Причина цьому — рекордно низький рівень запасу вологи у грунті на початку року, засушливий період у червні-липні. Загалом цей рік виявився надзвичайно посушливим у регіоні, де ми ведемо діяльність», — сказав він. 

За його словами, компанія відновлює сівозміну, яка була до війни. Це структура з п’яти культур — пшениця, цукровий буряк, кукурудза, соя, соняшник. І, відповідно, цукровий завод у новому році вже працюватиме.

У контексті елеваторів основним викликом він назвав залежність сушарок від гагу. 

«Вартість газу стрімко зростала, тому на елеваторі у Козятині ми переобладнали сушарку та встановили твердопаливний котел на пелетах. Це було правильне рішення, оскільки ми вже суттєво зменшили витрати. На обидва елеватори ми також придбали генератори. Тому, попри регулярні відключення світла, елеватори працюють безперебійно. Незважаючи на проблеми із логістикою цього року, у нас не було проблем із браком потужностей зберігання на елеваторах оскільки вже декілька років поспіль ми зберігаємо зерно також у рукавах», — додав Ігор Шилюк. 

Коментуючи тваринництво холдингу, він зазначив, що з початку війни завод, куди здавали молоко, відмовився від співпраці та зупинив свою діяльність, тож довелось шукати нових партнерів. 

Проте загалом війна не вплинула на роботу молочного напрямку Cygnet — показники продуктивності на рівні 2021 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus