Суха осінь завадила аграріям збільшити площі під ріпаком, тому у сезоні 2024 буде багато сої — експерт

В 2023 році багато аграріїв сіяли соняшник по соняшнику, що негативно вплинуло на врожайність і заважає в подальшому вийти на нормальну сівозміну.

Про це в інтервʼю на Latifundist.com розповів керівник хімічного напрямку та бренду DEFENDA компанії LNZ Group Сергій Борисов.

«Всі думали, що ось 2022 рік переживемо, а далі буде легше. В 2023 році зайшли ще на одне коло соняшнику. А соняшник — це та культура, яка обкрадає наступну: будь-яка інша культура, яка буде сіятися після нього, матиме низьку врожайність. І зараз це велика проблема, бо соняшника сіяли багато і вийти на нормальну сівозміну важко», — каже Борисов.

Читайте також: Суцільний соняшник 2023. Площі збільшують, а як збільшити врожай?

За його словами, аграрії намагаються підбирати культури так, щоб якось пройти складний час і потім вийти на нормальну сівозміну, тому в сезоні 2024 буде багато сої. Могли б вирости і площі під ріпаком, але цьому завадила суха осінь.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus