Рух суден через Босфор призупинено: суховантаж сів на мілину (ОНОВЛЕНО)

Суховантаж MKK-1 сів на мілину
Суховантаж MKK-1 сів на мілину
Джерело фото: KEGM

Рух суден у Стамбульській протоці (Босфор) припинено через суховантажне судно, що сіло на мілину. Судно йшло з України до Стамбула.

Про це повідомляє телеканал Habertürk із посиланням на Головне управління берегової охорони Туреччини.

Зазначається, що суховантаж MKK-1 під прапором Палау, який завантажений 13 тис. т українського гороху та прямував з України до Стамбулу, сів на мілину о 07.30 через відмову керма. 

На цю мить турецька влада направила на місце інциденту вісім суден для проведення рятувальної операції.

«Наші рятувальні катери та буксири... були оперативно направлені до 142-метрового судна МКК-1, яке сіло на мілину в Умур'єрі під час прямування з України до Стамбула. Протока Босфор тимчасово закрита для руху суден», – йдеться у повідомленні.

За інформацією телеканалу, у зв'язку з подією протоку закрили для руху суден, про її відновлення поінформують додатково. 

ОНОВЛЕННЯ

Зазначається, що 145-метрове вантажне судно MKK-1, яке сіло на мілину в Босфорі, врятовано.

Нагадаємо, раніше, 1 вересня, судно Lady Zehma з українським зерном сіло на мілину в Стамбулі, через це рух протокою Босфор було перекрито. 

Судно Lady Zehma перевозило 3 тис. т кукурудзи. Через аварію рух суден у Босфорі було припинено, а на місце події було направлено чотири буксири. 

Вантажне судно, яке перевозило понад 3 тис. т кукурудзи з України, було відбуксироване на якірну стоянку в Стамбулі.

З часом рух у протоці Босфор було відновлено.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus