Доба простою судна у Босфорі вартує від $20 тис. — Микола Сольський

Кораблі із зерном у Босфорі стоять по кілька тижнів, доба вартує від $20 тисяч: ці кошти покладаються на українського аграрія.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише «‎Укрінформ»‎.

«Основне питання, яке Україна намагається вирішити, — це контроль на Босфорі, робота JCC. Переговори йдуть непросто. Кількість кораблів, які йдуть на вихід і на вхід, явно недостатня, і це та річ, яка заважає сильно і українському фермеру, і українському трейдеру, і нашим клієнтам. Тому що зерно дедалі дороге та непрогнозоване для країн, які з нами торгують», — розповів Микола Сольський.

За словами Сольського, наразі кораблі тижнями очікують на вхід та вихід з Босфору.

«‎Якщо ми говоримо про простій «хендісайзу», перед Новим роком трейдери називали ціну від 20 тисяч доларів простою за одну добу. Відповідно всі кошти покладуться на українського аграрія. Це відображається в десятках доларів на тонні продукції»‎, — підсумував міністр.

Читайте також: «Бізнес всупереч війні, або Про нові напрямки роботи Ерідон, LNZ Group, VITAGRO та інших агрокомпаній у 2022 році‎»

Нагадаємо, станом на 15 січня в черзі 109 суден, з яких 22 завантажені агропродукцією.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus