Вартість використання вагонів-зерновозів поступово зменшується — Валерій Ткачов

В «‎Укрзалізниці»‎ повідомили про значне здешевлення вартості використання зерновозів при перевезенні зернових вантажів. 

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов у Facebook.

Так, за словами фахівця, за результатами аукціонів ставка плати за використання зерновозів ЦТЛ у січні 2023 становить 2 963 грн/доба

«Ринкова вартість використання зерновозів поступово зменшується. На останніх аукціонах вартість вже зменшилась до 2 800 грн/доба і має тенденцію до подальшого зменшення‎», — зазначив ‎Валерій Ткачов.  

В УЗ наголосили, що зменшення вагонної складової тарифу на перевезення зерна залізницею суттєво зменшило логістичні витрати на перевезення зерна для аграріїв.

«Залізничний транспорт стає більш конкурентним в порівняні з автомобільним транспортом‎»‎, — акцентували Валерій Ткачов.  

Порівняльна таблиця вартості перевезення зерна залізничним та автомобільним транспортом на відстань 200-1000 км, інформація по динаміці зміни швидкостей та вартості використання вагонів.

Читайте також: «‎Залізний агроекспорт: навантаження та експорт зернових вантажів»‎ 

Нагадаємо, Укрзалізниця не може шляхом демпінгу «збити» ціни на перевезення зернових.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus