В Україні продовжує дорожчати пшениця

Пшениця в полі
Пшениця в полі
Джерело фото: Latifundist.com

Поточного тижня в Україні продовжує дорожчати продовольча пшениця.

Про це пише «‎АПК-Інформ».‎ 

«Так, станом на 18 січня переробники фіксують ціни попиту на пшеницю 2 і 3 класу в межах 6400-7700 грн/т і 6200-7500 грн/т СРТ відповідно, що на 100-200 грн/т вище показників кінця минулого тижня‎»‎, — фіксують аналітики. 

Висока конкуренція між переробниками та трейдерами і недостатня кількість пропозиції якісної зернової на тлі стримування продажу аграріями продовжують надавати підтримку цінам. 

Також на цінову ситуацію впливає очікуване скорочення врожаю вказаної зернової внаслідок скорочення площ під озимою пшеницею майже на 45%.

Читайте також: «‎В Україні запустились на третину менше цукрових заводів. Чи буде Україна з цукром? Розпитали Олександра Коротинського»‎ 

Нагадаємо, ціни на соняшник на українському ринку стартують з 16 500 грн/т, в середньому показники находяться у діапазоні 17300-17500 грн/т. В портах Одеси пропонують до 18000 грн/т.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus