Термінал на кордоні з Польщею зможе обробляти 60 тис. т збіжжя щомісяця

Група «‎Лемтранс»‎ в співпраці з партнерами у 2022 році побудувала неподалік від українсько-польського кордону зерновий термінал, який зможе обробляти 60 тис. т збіжжя щомісяця.

Про це йдеться в публікації на офіційному сайті «Лемтранс‎»‎, пише ЦТС.

«Група «‎Лемтранс»‎, до якої входить «Левада-Карго‎», разом із партнером в цьому році запустила вантажний термінал «Мостиська‎»‎ на кордоні України та Польщі, який здатний додатково переробити до 5 млн т різних вантажів щорічно. Ми адаптувалися до потреб та добудували з партнером ще зерновий термінал, який може перевантажувати 60 тис. т зерна на місяць‎»‎, — зазначив директор зі стратегії та розвитку компанії «Левада-Карго‎» Валерій Андрінов.

Менеджер також додав, що у 2023 році його компанія буде фокусуватися на проектах, які в перспективі зможуть збільшити частку контейнеризації вантажів в Україні. 

«Саме тому у нас, та компанії «‎Лемтранс», як інвестора, є плани розпочати будівництво наступних інтермодальних терміналів‎»‎, — підкреслив він. 

Читайте також: «‎В Україні запустились на третину менше цукрових заводів. Чи буде Україна з цукром? Розпитали Олександра Коротинського»‎ 

Нагадаємо, що контейнерний термінал «Мостиська‎»‎ був запущений в роботу влітку минулого року. «Лемтранс‎»‎ і компанія «‎Реіл Транс Інвестмент»‎ виступали інвесторами проекту, компанії N'UNIT та «Левада-Карго‎»‎ — партнерами з розвитку контейнерного бізнесу.

Щодо зернового термінала влітку повідомлялося, що партнером по проекту виступав зернотрейдер UGTC Trade, що володіє п’ятьма перевалочними терміналами в Україні.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus