Якщо в аграрія є кошти, варто купувати добрива зараз — Дмитро Соломонюк

Імпорт добрив мізерний і на початок сезону добрива будуть у дефіциті, до того ж є ризик несвоєчасної поставки. Тож фахівець радить аграріям контрактуватися на новий сезон якнайшвидше. 

Про це розповів директор з розвитку регіональної мережі LNZ Group Дмитро Соломонюк в матеріалі: «‎Чому аграріям варто вже зараз купувати добрива та що буде з ринком дистрибуції в Україні»‎ на Latifundist.com.

Експерт зазначив, що ринок добрив пішов в піке. Клієнти минулого сезону не хотіли купувати добрива, які до того ж виросли в ціні. 

«Аграрії розмірковували, що в ґрунті ще є певний запас добрив з минулих років, тому повинно вистачити. Але у 2023 році без добрив буде складно отримати бажані врожаї‎»‎‎, — відмітив Дмитро Соломонюк.

Фахівець наголосив, що якщо в аграрія є кошти, варто купувати добрива зараз.

«Сьогодні ніхто з дистриб’юторів не робить складських запасів добрив, бо це заморожування обігових коштів, військові ризики. Тому левова частка добрив зараз продається «з коліс‎»‎, — розповідає Дмитро Соломонюк.

Дмитро Соломонюк додав, що торік також на 20% зменшився обсяг ринку споживання ЗЗР, який склав близько 93 млн л. Падіння спостерігалось по фунгіцидах, інсектицидах, мікродобривах та регуляторах росту. 

Водночас частка споживання генеричних ЗЗР збільшилась — використання ЗЗР від компанії LNZ Group DEFENDA, виросло майже вдвічі.

Читайте також: «‎Чому аграріям варто вже зараз купувати добрива та що буде з ринком дистрибуції в Україні»‎ 

Нагадаємо, у компанії «‎Кищенці»‎ недобрали 10-20% до потреби добрив через їх дорожнечу

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus