Концесіонер Херсонського порту готовий відновити роботу, але є нюанс

Херсонський морський торговельний порт
Херсонський морський торговельний порт
Джерело фото: railinsider.com.ua

Компанія-концесіонер майна Херсонського морського торгового порту ініціює поновлення діяльності компанії «‎Херсонський порт» після відновлення судноплавства та створення умов для безпечної роботи порту, пише ЦТС.

Зазначається, що планується створення робочої групи щодо розробки механізму відновлення роботи порту за участю проектного офісу SPILNO і Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Повідомляється, що зараз рух суден неможливий, як і проведення повноцінної інвентаризації майна та будь-якої господарської діяльності на території порту. Також відзначається, що попередній обсяг збитків та руйнувань внаслідок тимчасової російської окупації значний і продовжує зростати.

«Проте це не змінює планів компанії в майбутньому інвестувати в порт як об'єкт концесії, так і у місцеву інфраструктуру відповідно до підписаного договору‎»‎, —  сказано в заяві.

Керівництво порту повідомило, що попри все рішуче вірить в цей проєкт й успішне майбутнє героїчного Херсону.

«Наприкінці 2021 року, отримавши майно порту в управління, з чіткою стратегією розпочали модернізацію. Тепер з адаптованим в деталях планом хочемо повернутися до командної роботи на причалах тоді, коли це стане можливо та повністю безпечно‎»‎, — заявили в порту.  

Читайте також: «‎Владислав Бєлах: Якщо порівнювати вартість логістики із Західним кордоном — Дунай виграє»‎ 

Нагадаємо, що в січні 2020 року компанія «‎Рісойл-Херсон»‎ перемогла у концесійному конкурсі щодо майнового комплексу «‎Херсонський морський торговельний порт».

24 грудня 2021 року майно ДП ХМТП перейшло в управління концесіонера.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus