Трейдери добрив відмовляються від співпраці з холдингами через нереалістичні умови тендерів — думка

Аграрії не поспішають контрактуватися: одні не мають на це грошей, інші — не впевнені, чи взагалі потрібно сіятися. Та й падіння світових цін теж не стимулює українських фермерів купувати добрива. 

Про це  в інтерв'ю Latifundist.com розповів генеральний директор компанії «Белор Україна» Тарас Іващенко.

За його словами, аграрії міркують собі так: купимо пізніше, то, можливо, щось вигадаємо. 

«Звичайно, агрохолдинги, які мають гроші й плани сіятися, організовують тендери. Але з такими умовами, що ніхто з ними зараз навіть спілкуватися не хоче. Наприклад, одна з умов: привезти добрива з відстрочкою платежу на 2 тижні після доставки‎», — говорить фахівець. ‎ 

Відзначається, що багато хто з аграріїв, щоб зекономити, будуть відмовлятися від калію та фосфору. Тарас Іващенко вважає, що якщо один рік не вносити ці добрива, нічого катастрофічного не буде. Але більшість господарств притримувались цього принципу останні 10 років.

«Один фермер мені каже: «Я три роки по 150 кг на гектар NPK вносив, то можу тепер 2 роки не вносити». Я ж вважаю, що все одно потрібно вносити. Є підприємства, які будуть вносити NPK, проте більшість господарств, з якими я спілкувався, відмовляться від цієї групи добрив — кажуть «коли немає нормального забезпечення азотом, немає сенсу їх вносити», — розповідає очільник «Белор Україна». 

Читайте також: «‎Тарас Іващенко: Ситуація з азотом критична, Україна буде забезпечена на 30%»‎ 

Нагадаємо, Земля і Воля Яковишина відмовляється від «‎другої нафти» через ціни на добрива‎.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus