Європа готова фінансувати проєкти з декарбонізації та енергоефективності в Україні — Віктор Іванчик

Європа переходить до парадигми сталого розвитку і готова фінансувати проєкти з декарбонізації та енергоефективності в Україні.

Про це розповів співзасновник та генеральний директор агропромхолдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик, в інтерв'ю Delo.ua.

За його словами, це серйозна можливість починати розвивати такі програми вже зараз і «‎Астарта» може стати піонером цього напрямку.

«Ми завжди намагаємося бути в авангарді сучасних тенденцій і вже працюємо у цьому напрямі з банками та потужними світовими гравцями»‎, — наголосив гендиректор компанії.

Віктор Іванчик зауважив, що «‎Астарта»‎ майже 25 років працює з банками. За його словами, банки підтримували компанію під час усіх криз часів незалежності України. І у 2022 році також вдалося знайти порозуміння і продовжити фінансування.

«‎Майже всі наші партнерські банки зберегли свою активність в Україні. Так, вони суттєво скоротили програми фінансування і підтримують тільки надійні й бездоганні щодо репутації й бізнес-проєктів компанії. Тому у нас немає проблем з фінансуванням. Але тримаємо наш кредитний портфель досить консервативним»‎, — резюмував очільник «‎Астарти».

Нагадаємо, що акції «Астарти‎» знизились на 5,7% за тиждень.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus