Овостар відреагував на скандал з отруєнням людей на сальмонельоз

Група компаній «‎Овостар Юніон», реалізує продукцію під ТМ ‎«‎Ясенсвіт», відкидає звинувачення, що саме її продукція стала причиною спалаху сальмонельозу в місті Києві, через який захворіло до 50 людей.

Про це повідомили в пресслужбі «‎Ясенсвіт». ‎ 

У компанії запевнили, що пильнують за високою якістю та безпекою своїх продуктів за стандартами ISO 9001:2015 та FSSC 22000 v.5.1. 

«Безпека яйця забезпечується протягом усього циклу його знесення і додатково перевіряється в контролюючих лабораторіях при виробництві. Додатково, для контролю якості продукції, що відвантажується на птахофабриках «Ясенсвіт‎»‎, забезпечено постійну присутність державного ветеринарного лікаря», — запевнили споживачів. ‎ 

У компанії розповіли, що в ситуації, яку описав Андрій Ставніцер присутні лише припущення, але жодного доказу і встановленого факту, які б вказували на причетність продукції «Ясенсвіт‎» до отруєнь немає. 

«Як підприємство з високим рівнем відповідальності ми теж зацікавлені у встановленні істини, тож ми звернулись до автора поста з проханням допомогти нам розібратись у ситуації‎»‎, — зауважили в компанії. 

У «Ясенсвіт‎» також додають, що у Держпродспоживслужбі Києва також спростовує обвинувачення в бік компанії. 

«‎‎Ми не можемо стверджувати, що це яйця виробника «Ясенсвіт‎»‎. Виявилося, що був інший постачальник яєць, який зараз перебуває невідомо де. Один із постачальників вказував, що це продукція «‎Ясен світ»‎. Ми розібралися в цьому детально. Виявилося, що яйця іншого походження, виробника ми зараз шукаємо»‎, — запевнив начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан. 

У компанії також нагадали, що з моменту постачання яєць до закладів харчування до моменту вживання в їжу проходить певний час і відбувається певний логістичний ланцюжок. В цьому ланцюжку залучені співробітники закладів харчування, і «Ясенсвіт‎» як постачальник не можемо контролювати виконання закладами харчування цих норм. 

Нагадаємо, раніше Андрій Ставніцер розповів, як проходить лікування від сальмонельозу. Так, за словами бізнесмена, він п'ять днів пролежав у лікарні, з яких два дні майже не пам'ятає: лихоманка, спазми, зневоднення. Бізнесмен схуд на 7 кг.

Бізнесмен припускає, що винен не заклад в якому він з’їв яйце пашот, яке і стало причиною отруєння, а постачальник яєць — «Ясенсвіт‎». 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

 



Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus