Ставніцер захворів сальмонельозом після сніданку в кафе. Вважає, що винен постачальник яєць

Акціонер та засновник компаній «ТІС» Андрій Ставніцер поснідавши в кав'ярні, потрапив на лікарняне ліжко з сальмонельозом. Бізнесмен припускає, що винен постачальник яєць.

Про це він написав у Facebook.

За словами Ставніцера, він п'ять днів пролежав у лікарні, з яких два дні майже не пам'ятає: лихоманка, спазми, зневоднення. Бізнесмен схуд на 7 кг.

«Зі мною були люди, які теж дуже важко захворіли, один із них — досвідчений лікар – знепритомнів у ванній і прокинувся в крові. Розбив собі обличчя, довелося накладати шви. Усі ми пережили вкрай неприємну госпіталізацію і, м'яко кажучи, трохи подумали про смерть», — розповів він. 

Бізнесмен припускає, що до цього призвели перебої з електрикою, провали в логістичних ланцюжках, дефіцит робочих рук, але першопричина війна. 

«Як заведено говорити, з неофіційних джерел я знаю ще про два осередки в кількох закладах України. Більш як 40 людей, і це лише ті, про які я знаю. Схоже, що всі заклади отримували яйця від одного постачальника  — «Ясенсвіт‎»‎ (ГК «Овостар Юніон»). Я не можу стверджувати цього точно, але чув саме таке», — додав Ставніцер.

За його словами, офіційним організаціям, які стежать за громадським харчуванням — варто переналаштувати роботу з реагування на профілактику. Бізнесмен радить на час війни уникати яєць пашот і подібних страв, а також більше уваги звертати на постачальників, термін та спосіб зберігання продуктів. 

«Усім складно, але краще заздалегідь знати, з якого боку є проблема. І якщо ви постачальники, звичайно, пошкодуйте людей. Все зрозуміло, але укладати пачками у реанімації тих, хто їсть яйця на сніданок, не на часі», — резюмував Андрій Ставніцер.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus