Продукція Nestlé продовжить рости в ціні у 2023 році — Марк Шнайдер

Цьогоріч Nestlé продовжить підіймати ціни на свою продукцію через здорожчання сировини, що призвело до зниження прибутків у 2022 році. 

Про це заявив генеральний директор Марк Шнайдер, пише Reuters.

Зазначається, що виробник розчинної кави Nescafe та шоколадних батончиків KitKat торік вже підвищив ціни на 8,2%, але це не повністю компенсувало вплив витрати компанії. 

«Наша валова маржа знизилася приблизно на 260 базисних пунктів — це дуже суттєво. І це після всього того, що ми зробили з ціноутворенням у 2022 році‎»‎, — сказав Шнайдер.

Видання акцентує, що виробники споживчих товарів підвищили ціни, щоб впоратися зі стрімким зростанням вартості майже всієї сировини після того, як вторгнення росії в Україну посилило збої в ланцюгах поставок, пов'язані з пандемією.

У компанії відмітили, що чистий прибуток впав до ₣9,3 млрд швейцарських франків, не дотягнувши до очікуваних 11,6 млрд франків. Nestle заявила, що планує органічне зростання продажів — яке виключає вплив валютних коливань і поглинань — в діапазоні 6-8% в 2023 році.

Протягом 2022 року продажі компанії зросли на 8,4% до ₣94,4 млрд швейцарських франків ($102,31 млрд).

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎ 

Нагадаємо, що 2 та 4 березня 2022 року Nestlé вперше опублікувала свою реакцію на події, які відбуваються в Україні. У дописах йшлося про те, що компанія засуджує російські дії та надає гуманітарну допомогу жителям окупованих міст та регіонів з активними бойовими діями. 

Після хвилі хейту від мільйонів споживачів у всьому світі виробник частково призупинив експорт та імпорт окремих продуктів компанії до рф, а також скасував інвестиції, але з російського ринку не вийшла.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus