Понад 20 виробників органічних продуктів представили Україну на BIOFACH 2023

З 14 лютого до 17 лютого у німецькому місті Нюрнберг відбулась міжнародна виставка органічних продуктів BIOFACH 2023, яка цьогоріч зібрала 36 000 відвідувачів зі 135 країн світу.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

У 2023 році Україна була представлена на BIOFACH найбільшим за всю історію участі у заході Національним павільйоном загальною площею 188 м². Презентували Україну 23 компанії-виробники харчових органічних продуктів.

«Українські органічні виробники на своєму прикладі продемонстрували, що органічне сільське господарство є більш стійким у кризових ситуаціях, ніж конвенційне виробництво. Попри всі складнощі, викликані повномасштабним вторгненням, органічні оператори у 2022 році змогли збільшити експорт до країн ЄС та Швейцарії на 13% у 2022 році‎»‎, — зазначили у відомстві.

Відмічається, що за останніми даними, зібрані об’єднанням «Органічна ініціатива» напередодні BIOFACH 2023, демонструють готовність органічних операторів продовжувати свою діяльність, зокрема:

  • понад 85% органічних операторів продовжують працювати, деякі оператори призупинили роботу в перші місяці, але згодом змогли відновити діяльність;
  • понад 95% органічних операторів планують продовжувати свою діяльність саме в органічному секторі.

«У світі триває дискусія щодо трансформації продовольчих систем, що почалась кілька років тому у зв’язку із пандемією, тепер вже з урахуванням впливів повномасштабної війни в Україні. Світ визнав, що харчова промисловість є частиною проблеми планетарного перевантаження‎»‎, — відмітили організатори.

Відзначається, що для BIOFACH 2023 визначено нові тренди від New Glocal (ред. нове глобально-локальне) до New Sweeteners (ред. нові цукрові замінники), які підтримують мегатренд «планетарного здорового способу життя».

З каталогом органічних експортерів можна ознайомитись за посиланням.

Національний павільйон України організований ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», національним проєктом Дія.Бізнес у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України, громадською спілкою «Органічна Україна», асоціацією «Ягідництво України» та Органічною ініціативою.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus