В Україні почав роботу Держреєстр операторів органічної продукції

В Україні почав роботу Державний реєстр операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

До Реєстру вже внесено перших операторів, які отримали сертифікат, що підтверджує відповідність органічного виробництва та обігу органічної продукції вимогам законодавства України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

«Запуск реєстрів у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції — це ще один важливий крок розвитку українського органічного сектору економіки. Адже до сьогодні виробництво органічної продукції в Україні здійснювалося відповідно до стандартів, еквівалентних стандартам ЄС та інших країн», — йдеться у повідомленні.

Запуск Реєстру операторів означає, що на вітчизняному ринку буде органічна продукція, що виробляється і сертифікується відповідно до законодавства України, та яка маркована українським державним логотипом.

Читайте також: Астарта поповнила органічний напрямок новою культурою

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus