Врожай 2022 зібраний з 98% площ, триває обмолот кукурудзи

Станом на 23 лютого в Україні обмолочено 11,27 млн га зернових та зернобобових культур. Зібрано 54,14 млн т зерна при середній урожайності 4,8 т/га, повідомляє SuperAgronom.com.

Як повідомляється, наразі зібрано 98% урожаю 2022 року. При цьому основні незібрані площі лишаються під кукурудзою, збирання якої триває.

Станом на 23 лютого обмолочено 4 млн га кукурудзи (95%), з яких намолочено 26,79 млн т при врожайності 6,7 т/га. Тижнем раніше валовий збір зернової оцінювався у 26,53 млн т.

«Повністю завершили збирання цьогорічного врожаю всіх сільськогосподарських культур на вказану дату аграрії Миколаївської, Запорізької, Одеської, Чернівецької, Вінницької, Кіровоградської, Івано-Франківської, Хмельницької та Тернопільської областей. При цьому найбільше зерна на вказану дату було намолочено в Полтавській області — 5,83 млн т», — додали в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що законопроект №8274 схвалений у другому читанні Парламентом. Документом значно ускладнюється експорт вторинної сировини, зокрема насіння олійних культур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus