Яреськівський цукровий завод отримав 530 т цукру завдяки зниженню втрат

Цукор
Цукор
Джерело фото: Latifundist.com

«‎Яреськівський цукровий завод»‎, який входить до складу компанії «Астарта-Київ», отримав 530 т цукру завдяки зниженню втрат. 

Про це повідомляє пресслужба «Астарта-Київ‎»

У компанії зазначили, бувши лідером серед виробників цукру в Україні, «Астарта‎»‎ кожного дня працює для підвищення ефективності виробництва. Важливою складовою цього є мінімізація втрат цукру при переробці буряка.

Починаючи з 2020 року на Яреськівському та Глобинському ЦЗ стартували проєкти з операційного вдосконалення щодо зменшення втрат цукру в мелясі, а кращі практики — розповсюджуються на всі заводи.

«В 2022 році всі заводи досягли покращення. В порівнянні з минулим роком по компанії вдалось зменшити втрати цукру в жомі на 0,08%. По Яреськівському цукровому заводу втрати цукру в жомі знизили найбільше на 0,13% до маси буряків та додатково отримати 530 тонн цукру‎»‎, — заявила головний технолог компанії Вікторія Федоренко.

Читайте також: «‎Цукровий буряк 2022. Посівні площі. Переробні потужності. Залишки й експорт»‎ 

Нагадаємо, президент Громадської Спілки «Українська Асоціація промислових біотехнологій» Олександр Бататін вважає, що переробка 50% експортованої агросировини принесе Україні додатково 30 млрд валютної виручки.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus