Німеччина передала генератор для Харківського молочного комбінату

«Харківський молочний комбінат» ТМ «Агромол» отримав від Німеччини генератор потужністю 1100 кВA (800 кВт). Раніше російськими обстрілами була остаточно розбита підстанція, від якої відбувалося живлення комбінату.

Про це повідомляє пресслужба Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) разом з Мінагрополітики розподілити генератори серед тих підприємств, які найбільше потребують підтримки.

«До війни комбінат реалізовував до 100 т продукції на добу, зараз об’єм знизився, але ми активно працюємо, щоб вийти на довоєнні показники. Раніше ми постачали продукцію до центральних регіонів України, зокрема у Запорізьку, Дніпропетровську, Житомирську області, а зараз виключно у Харківську область», — розповів заступник директора «Харківський молочний комбінат» ТМ «Агромол» Олег Денисов.

Зазначимо, що генератор передало Федеральне агентство з технічної допомоги (THW) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Це один із 41 генератора, які Німеччина передала для підтримки українських виробників продуктів харчування.

Крім того, за підтримки уряду Німеччини вже 17 генераторів із 41 виділили для підтримки виробництва хліба та молока для дев'яти найбільш постраждалих від війни областей.

Нагадаємо, у січні цього року Україна отримала першу партію генераторів від FAO.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus