Казати, що соняшник спасіння для аграрія — ще рано — Рафаель Гороян

Аграрії почали активно переходити з кукурудзи на соняшник. Однак, якщо соняшника стане забагато, він може обвалитися в ціні.

Таку думку голова наглядової ради групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян висловив в інтервʼю українському фінансовому аналітику Еріку Найману.

За його словами, аграрії переходять з кукурудзи на соняшник, оскільки це більш маржинальна для них продукція. Перевезення, експорт кукурудзи, а також міндобрива для неї, роблять цю культуру дуже затратною для аграрія.

«Є ще інша проблема. Коли вони (аграрії, — ред.) посіють соняшник, вони зіпсують циклічність, сівозміну, ці землі потім ще роки два треба буде відновлювати», — додав Гороян.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт №8274, який унеможливить або значно ускладнить вивезення вторинної сировини з України, зокрема, насіння олійних культур, штучно занижуючи розмір мита.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus