Україна отримала першу партію генераторів від FAO

Генератор для елеватора
Генератор для елеватора
Джерело фото: Vinur

Україна отримала перші генератори для агросектору. В планах у Мінагрополітики продовжувати поставки.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише пресслужба відомства.

«Маємо вже перші поставки, які відбуваються через продовольчу програму FAO. Наразі ми плануємо наступні поставки‎»‎, — наголосив перший заступник міністра.

За його словами, ці заходи не забезпечать технічно такі ж умови, які були до початку обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури, але має допомогти пройти енергетичну кризу з мінімальними витратами та не зупинить діяльність стратегічно важливих підприємств.

«Найпроблемнішим з-поміж усіх агросекторів є тепличний, оскільки він є найбільш енергоємним. По іншим сегментам втрати очікуються на рівні 10-15%‎», — пояснив Тарас Висоцький. 

Висоцький зауважив, що це не спричинить збільшення імпорту чи відсутність вітчизняної продукції та не є критичним для продовольчої безпеки. Та запевнив, що вітчизняні продукти будуть доступні українцям.

Нагадаємо, що через війну та блекаути Кернел знизив продажі рослинної олії на 17%.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus