Найбільше української пшениці через зерновий коридор відправили Близькому Сходу та Африці — Сольський

За час роботи «зернового коридору» Україна відправила до країн Близького Сходу та Африки 47-48% від усієї експортованої пшениці.

Про це в інтерв’ю Mind розповів міністр агрополітики Микола Сольський

Значну кількість пшениці експортували до Туреччини, яка була зерновим хабом для українського збіжжя. Там відбувалася перевалка зерна для країн Африки та Близького Сходу. 

«Другий момент. Значні обсяги української пшениці традиційно переробляються в турецьких портах на борошно. Турецький борошномельний бізнес — один із найпотужніших у світі, потужності розташовані в усіх найбільших портах. Отже, частина нашої пшениці, вже у вигляді борошна, йшла також до африканських регіонів», — зазначив Сольський.

Він додав, що за час роботи «зернового коридору» Україна відправила до країн Азії приблизно 20% пшениці, до Європи — близько третини. 

Нагадаємо, у міністерстві закордонних справ рф заявили, що москва погодиться продовжити «зернову угоду». Однак сторони мають врахувати інтереси росії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus