Прометей звернеться до Генпрокурора — хочуть перевірити прозорість електронної черги в «зерновому коридорі»

ГК «Прометей» підготувала заяву на ім'я Генерального прокурора України з проханням відреагувати на непрозорість у формуванні електронної черги до «зернового коридору»

Про це Latifundist.com повідомила ГК «Прометей».

«Впевнені, що всю цю історію розіграно корупціонерами Адміністрації морських портів України, а термінал «Транссервіс -2008» виступає маленьким інструментом у всій цій ситуації, або знаходиться у змові з чиновниками АМПУ. Вони спільно, подібно рекету, вимагають гроші», — впевнений керівник ГК «Прометей» Сергій Ольховський.

З відповіді «Транссервіс–2008» випливає, що їм невідомо, яким чином формується електронна черга на обробку суден, що заходять на термінал у рамках Зернової ініціативи.

«Вносимо ясність та пояснюємо механізм схеми. Одна з компаній групи Прометей укладає договір про перевалку вантажу з оператором, який має квоту на даному терміналі. Після укладання контракту вона має право завезти судову партію на склади терміналу. І тут починається «гра», термінал може як дозволити оперативно накопичити судову партію продукції, так і зупинити приймання, пославшись, наприклад, на відсутність вільних ємностей для зберігання», — розповідають в компанії.

В ГК «Прометей» вважають, що в ситуації, яка склалася, важелі впливу знаходяться в руках одного терміналу. Регулюючи завезення продукції на склад, саме він створює поле для маніпуляцій. 

«В результаті повний обсяг судової партії нашій компанії завезти не дають, однак для інших компаній обмежень немає. Термінал самостійно визначає, яке судно завантажуватиметься наступним, що є кричущим фактом ручного управління чергою суден», — додали в ГК «Прометей».

До того ж, представники компанії говорять, що при необхідності можуть пред'явити необхідні докази.

Нагадаємо, раніше ГК Прометей заявила, що електронна черга на завантаження в «зерновому коридор‎і», яка зовні є публічною, приховує друге дно. Для того, щоб потрапити до неї, треба заплатити.

В свою чергу Транссервіс-2008 заперечує звинувачення Прометея у непрозорій роботі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus