УДП розкрило схему крадіжки палива

Департамент безпеки «Українського Дунайського пароплавства» (УДП) заблокував чергову корупційну схему, через яку робітники пароплавства тривалий час організовували крадіжки палива. Її створило ще попереднє керівництво УДП.

Про це повідомляє пресслужба УДП.

«Ще за старого керівництва УДП організаторами схеми були безпідставно завищені норми витрати палива на здійснення портових операцій. На буксирах почав накопичуватись певний надлишок палива. «Зекономлене» паливо капітани використовували для «лівих» операцій без внесення у судновий журнал. Лише по одному з дунайських портів виявлені сотні таких операцій», — йдеться у повідомленні.

Частину палива просто зливали, вивозили та продавали, а «виручку» розподіляли між організаторами та задіяними у схемі капітанами, агентами, диспетчерами та іншими співробітниками. 

Злочинну схему вдалося розкрили за допомогою датчиків контролю витрат палива, норми виявились штучно завищеними. Також камери відеоспостереження зафіксували рух незрозумілої автоцистерни з паливом по території підприємства.

Після внутрішнього розслідування та аудиту матеріали передали до правоохоронних органів.

Нагадаємо, суд оголосив про підозру експосадовцям держпідприємства, які продали 3600 т кукурудзи, вирощеної на полях підприємства, за цінами, значно нижчими ринкових.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus