УДП модернізує та розширить флот за кошти інвесторів

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) залучить інвестиції Міжнародної фінансової корпорації (IFC) для модернізації та розширення флоту.

Про це повідомила пресслужба УДП.

Угода про співпрацю підписана у середу, 21 червня, у Лондоні в рамках міжнародної конференції з відновлення України Ukraine Recovery Conference (URC 23).

«Україні знадобляться безпрецедентні обсяги капіталу для відновлення інфраструктури та відновлення економіки, і приватний сектор матиме ключове значення для задоволення цих потреб. IFC підтримує український уряд у мобілізації таких приватних інвестицій, у тому числі через такі проекти, як проект з Українським Дунайським пароплавством для модернізації його флоту та підвищення стійкості транспортного сектору та експортного потенціалу України», — сказав віце-президент IFC у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсіа Мора.

Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко зазначив, що за останній час пароплавство провело реформи, які стосуються ефективності та прозорості всіх без виключення процесів. Підприємство демонструє стабільно успішні результати, розширює напрями діяльності, має чітку стратегію розвитку. Саме це відкрило можливість для співпраці з провідними міжнародними фінансовими інституціями.

Читайте також: УДП має намір співпрацювати з найбільшими логістичними операторами на Дунаї

На поточному тижня УДП сплатило до держбюджету рекордні дивіденди за 2022 рік — понад 146,4 млн грн. Це більше, ніж дивіденди, сплачені за всю історію підприємства.

«Ми взяли дуже високий темп, але подальший розвиток компанії потребує залучення масштабних інвестицій та стратегічної взаємодії з міжнародними партнерами», — зазначив Москаленко.

Нагадаємо, «Українське Дунайське пароплавство» планує розширити свій перевалочний комплекс зернових і відкрити новий комплекс.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus