Рішення про мій заочний арешт по справі Насірова є грубим порушенням міжнародного права — Бахматюк

Засновник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк, заявив, що його заочний арешт, рішення про який ухвалив Вищий антикорупційний суд (ВАКС), є порушенням міжнародного права.

Про це йдеться у заяві Бахматюка.

«Рішення про мій заочний арешт по справі Насірова є грубим порушенням міжнародного права і безглуздим продовженням спроб НАБУ звинуватити мене хоч у чомусь. Такі протиправні дії принижують Україну як правову державу і члена міжнародної спільноти», — заявив Бахматюк.

За його словами, в таких діях є чіткий мотив — тиск на його бізнес з метою знищення.  

Зазначимо, що ВАКС у вівторок заочно арештував власника агрохолдингу Ukrlandfarming Олега Бахматюка у справі про надання хабара ексголові ДФС Насірову та його раднику. Про це повідомила САП, однак у самому повідомленні ім'я заочно заарештованого не вказане.

«7 березня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою власнику одного з агрохолдингів, який у власних інтересах надав неправомірну вигоду у розмірі 722 млн грн колишньому голові ДФС України та його раднику»,  йдеться в повідомленні.

За даними слідства, очільник фіскальної служби (на той момент Роман Насіров — (прим. ред.) одержав на свою користь та на користь третіх осіб від власника агрохолдингу хабар у понад 722 млн грн за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus