Продовження зернової угоди є критично необхідним для світу — спільна заява України та ООН

Зустріч Президента України Володимира Зеленського з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем у Києві 8 березня 2023 року
Зустріч Президента України Володимира Зеленського з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем у Києві 8 березня 2023 року
Джерело фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зустрілися в Києві, щоб обговорити продовження «зернової угоди». Сторони заявили, що продовження експортної ініціативи після 18 березня є критично необхідним для світу. 

Про це повідомляє видання «Лівий берег».

«Ми сьогодні зацікавлені, щоб не було голоду в світі. І наша спільна політика — про те, щоб продовжити дію «зернового коридору». Ми піднімали питання щодо майбутньої пролонгації цієї ініціативи, деталі, як ми можемо ще допомогти світу і розширити ініціативу», — сказав Зеленський.

Антоніу Гутерреш зазначив, що завдяки Чорноморській зерновій ініціативі вдалося знизити ціни на продовольство в світі та забезпечити підтримку країнам, які розвиваються. Індекс продовольчих цін завдяки експорту з України зменшився на 20%.

Нагадаємо, Україна почала переговори з приводу продовження «зернової угоди».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus