Контінентал розпочав посівну та збільшив посівні площі під гречку

Посівна ярих культур на полях «Контінентал Фармерз Груп»
Посівна ярих культур на полях «Контінентал Фармерз Груп»
Джерело фото: «Контінентал Фармерз Груп» / Continental Farmers Group

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» розпочала весняну посівну-2023. Роботи стартували на декілька днів раніше плану через сприятливу погоду.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Контінентал» розпочав із посіву ярого ріпака, під який відведено 15,9 тис. га. До того ж, компанія сіятиме соняшник, кукурудзу, сою, цукровий буряк та гречку. Загалом цього року під ярі культури відведено 104,6 тис. га.

«Уже другу весняну посівну зустрічаємо в непростих умовах. Але, як і торік, ми налаштовані якісно та вчасно провести планові роботи, засіяти всі площі й зібрати з полів гідний урожай. Площа посівів у компанії загалом не змінилася, але водночас ми зважаємо на продовольчу безпеку України, тож у цьому сезоні залишили в структурі посіву важливі продовольчі культури — цукровий буряк та гречку. Площі під останньою збільшено у порівнянні з минулим роком — з 1,2 тис. га до 3,9 тис. га», — зазначив генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

В компанії додали, що під час цієї посівної використовуватимуть частину власного насіння, зокрема під сою та гречку. Для проведення сезону-2023 «Контінентал» має всі необхідні ресурси: паливно-мастильні матеріали, ЗЗР та добрива. Повністю укомплектовано й технічний парк компанії.

Нагадаємо, що попри початок посівної кампанії в Україні, багато аграріїв досі вирішують, які культури будуть сіяти. На вибір впливає три фактори — можливість експорту, доступність добрив та фінансування.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus