На Харківщині планують збільшити посівні площі на 120 тис. га

Нині аграрії Харківщини працюють на площі в 1 178 тис. га. Це на 12,5% більше ніж торік. Такого результату вдалося домогтися завдяки деокупації майже усієї території Харківської області, відновлення роботи господарств та обстеження сільгоспугідь.

Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

«Наступного року плануємо вийти на більш як 1,3 млн га посівних площ. Тобто додати ще 110-120 тис. га. Це і за рахунок обстеження і розмінування. Також із урахуванням переміщення обстрілів і бойових дій. Нагадаю, що першочергового розмінування потребують близько 159 тис. га», — зазначив Євген Іванов.

Читайте також: Bloomberg пише, що українські аграрії відмовляються від озимих. Чи все так критично і що кажуть агрохолдинги?

Основна стратегічна продукція агросектору Харківщини — пшениця, ячмінь та горох. Цьогорічного врожаю ранніх та пізніх зернових зібрано понад 1,377 млн т. З них пшениці намолочено 1 млн 10 тис. т. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus