У Чорноморську відновить роботу ОЕЗ

«АДМ Юкрейн» відновлює роботу заводу з переробки олійних культур (ОЕЗ) в Чорноморську. Він не працював з лютого минулого року.

Про це повідомляє Shareuapotential.com з посиланням на Bloomberg.

До того ж, з початком роботи «зернового коридору» компанія відновила діяльність свого портового терміналу в Одесі. З липня по грудень 2022 року АДМ відправив на експорт більше 1 млн т зернових та олійних культур і є найбільшим експортером ріпаку з України в поточному сезоні.

В 2021 році виручка «АДМ Юкрейн» склала близько 38 млрд грн, чистий прибуток — 375 млн грн. За перші дев'ять місяців 2022 року компанія увійшла до трійки найбільших експортерів аграрної продукції України. Обсяг експортної виручки склав $513 млн, поступившись за розміром експортної виручки лише «Кернелу» та МХП.

Нагадаємо, агрохолдинг KSG Agro орендував олійноекстракційний завод у Дніпровському районі Дніпропетровської області, щоб переробляти насіння соняшнику, вирощеного господарствами холдингу, у сиру олію першого віджиму і відправляти її на експорт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus