Три термінали порту Чорноморськ передадуть в концесію

Три термінали порту Чорноморськ передадуть в концесію. Підготовку технічно-економічного обґрунтування профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів та консультантів залучає Європейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародна фінансова корпорація. 

Про це повідомив Віцепрем'єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Наступним етапом після розробки ТЕО стане проведення конкурсу серед охочих отримати в концесію термінали порту Чорноморськ, зокрема, перший, контейнерний та п’ятий.

«Задача інвестора ефективно управляти терміналами морського порту Чорноморськ та розвивати їх. Варто зазначити, що концесія це зрозумілий механізм для міжнародних інвесторів, а тому розраховуємо на широку географію портових операторів», — зазначив Кубраков. 

Нагадаємо, катарська компанія QTerminals, яка є концесіонером морського порту «Ольвія» у Миколаєві, планує продовжувати працювати на українському ринку попри те, що порт не функціонує.

Виконано за допомогоюDisqus