Кабмін призначив нового очільника Укрзалізниці

Кабінет міністрів України за поданням Наглядової Ради строком на 2 роки призначив головою правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка. Він змінив на посаді Олександра Камишіна.

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

До цього Лященко займав посаду члена правління залізниці і відповідав за фінансовий блок питань у компанії.

«Зазначу, що за останній рік, рік повномасштабного російського вторгнення, за безпосередньої участі Євгена Лященка було запроваджено низку фактично революційних змін на УЗ. Перш за все це перехід на прямі контакти з виробниками енергоресурсів: нафтопродуктів, електроенергії, газу. Ці рішення сукупно заощадили для держави мільярди гривень. Також важливим здобутком стало перенесення виплат за двома випусками єврооблігацій на загальну суму 895 мільйонів доларів», — написав Кубраков.

Зазначимо, що Лященка призначили членом правління УЗ у жовтні 2021 року. 

З 2012 року Лященко був фінансовим директором Медіа Група Україна. З 1 липня 2014 року і до 2019 року він був  директором холдингу, який був частиною медіабізнесу групи SCM Ріната Ахметова.

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила колишнього очільника Укрзалізниці Олександра Камишіна міністром стратегічних галузей промисловості. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus