Через наплив українського зерна аграріям ЄС виділять 56 млн євро

Європейська комісія виділить 56 млн євро Румунії, Болгарії та Польщі, оскільки вони зіткнулися з напливом українського зерна, що знижує місцеві ціни.

Про це повідомив комісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський, пише Bloomberg.

«Це підтримка для країн, фермери яких постраждали від збільшення імпорту з України. Ми спостерігаємо збільшення пропозиції, величезне збільшення імпорту для прикордонних країн», — зазначив Войцеховський.

Рішення було прийнято для Болгарії та Польщі, оскільки поєднання їхнього власного виробництва та імпорту з України перевищило середній п'ятирічний показник до початку російсько-української війни. Румунія була додана до списку через те, що вона є вузловою країною для так званих «смуг солідарності».

Польща отримає 30 млн євро, Болгарія — близько 17 млн євро, а Румунія — 10 млн євро. Ця сума може бути подвоєна за рахунок співфінансування з бюджетів країн-членів ЄС. 

Угорщина та Словаччина не отримають фінансової підтримки, оскільки їхні сукупні обсяги виробництва та імпорту не перевищують середній п'ятирічний показник.

Нагадаємо, 14 березня фермери Болгарії вийшли на протест проти імпорту українського зерна. Вони були незадоволені тим, що ціни на агропродукцію з України дуже низькі. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus