АРМА продало чергову партію арештованого російського аміаку

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продало чергову партію арештованого російського аміаку, який зберігається на Одеському припортовому заводі.

Про це повідомляє Telegram-канал Fertilizer Analytics.

9,7 тис. т аміаку на тендері продали за стартовою ціною 26 125 грн/т без ПДВ. Покупцем стала миколаївська компанія  «Агроторг груп». Це вже другий виграний нею тендер.

На попередніх торгах АРМА продало арештований аміак російського походження загальним обсягом понад 32 тис. т на суму понад 1,1 млрд грн.

На отримані від продажу кошти Національне агентство купує військові облігації, забезпечуючи фінансування оборонних потреб держави в умовах війни з рф.

Зазначимо, що Україна має єдиний аміакопровід «Тольятті-Одеса», кінцевою точкою якого є ОПЗ. Через нього до 24 лютого експортували аміак виробництва російського ПАТ «Тольяттиазот» та АТ «Минудобрения». Підприємства належать російським олігархам Дмітрію Мазепіну та Аркадію Ротенбергу відповідно. 

В свою чергу росія вимагає відновити роботу аміакопроводу «Тольятті-Одеса». У разі невиконання цієї та інших умов, рф погрожує вийти із зернової угоди.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus