Веревський почав викуп акцій Кернела, щоб стати єдиним власником агрохолдингу

Компанія Namsen Limited Андрія Веревського оголосила тендер на викуп 62% акцій агрохолдингу «Кернел», які ще не належать їй.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Андрій Веревський володіє 38,05% акцій агрохолдингу, що обертаються на ринку. Після проведення тендеру компанія Веревського залишиться єдиним акціонером Кернела.

Фондове розлучення. Чому Кернел
покидає Варшавську біржу
Читати також

Ціна викупу становить 18,5 злотих за акцію (близько $4,29 за поточним курсом). Загальна кількість акцій, які планує придбати Namsen Limited — 52 млн 57 тис. Сума, яку компанія планує витратити на викуп акцій перевищує $223 млн.

Заявки на викуп приймаються з 31 березня до 4 травня.

Зазначимо, що акції компанії «Кернел» торгуються на Варшавській біржі та на «Українській біржі». За період з лютого 2022 року котирування цих акцій впали з рівня 50 злотих до поточної позначки в 18,55 злотих. Низька запропонована ціна для викупу підкреслюється таким фактом, що за період липень-грудень «Кернел» заробив чистий прибуток $368 млн, а капіталізація всієї компанії на біржі зараз лише $326 млн.

Нагадаємо, що серед причин делістингу Namsen Limited вказувала те, що за 11 років Кернел жодного разу не зміг залучити фінансовий капітал для інвестування, польські інвестори більше не є основними акціонерами, а ціна акцій не міняється попри всі вливання в розвиток.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus