Польські акціонери Кернел розірвали спільну угоду, викуп акцій узгоджуватиметься з кожним міноритарієм окремо

Міноритарні акціонери «Кернел» 2 травня розірвали угоду, якою передбачалися спільні заходи у зв’язку з делістингом компанії з Варшавської фондової біржі.

Згідно з повідомленням на біржі, сторонами угоди були 15 компаній, більшість яких відкриті пенсійні фонди Польщі. Вони володіють понад 21% акцій Kernel Holding S.A.

Їх угодою передбачалося зокрема досягнення спільних домовленостей щодо дій сторін як акціонерів компанії у зв'язку із виключенням акцій компанії з торгів на регульованому ринку.

«Після припинення дії договору кожна з його сторін самостійно приймає рішення або вчиняє дії щодо Kernel Holding S.A.», — говориться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 квітня Рада директорів «Кернел» прийняла рішення про делістинг акцій компанії з торгів на Варшавській фондовій біржі. Namsen Limited, якою володіє засновник «Кернел» Андрій Веревський, оголосила тендер на викуп 62% акцій агрохолдингу, які ще не належать їй.

Читайте також: Фондове розлучення. Чому Кернел покидає Варшавську біржу

Про конфлікт компанії з міноритарними акціонерами стало відомо 19 квітня.

Згідно з польським законодавством пенсійні фонди не можуть використовувати позабіржові інструменти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus