Херсонський аграрій може отримати довічне ув'язнення за співпрацю з росіянами

Херсонська обласна прокуратура 30 березня змінила кваліфікацію підозри депутату Херсонської обласної ради від «ОПЗЖ», генеральному директору ТОВ «Агробізнес» Едуарду Репілевському.  До підозри в колабораційній діяльності додалась підозра у державній зраді.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За свою незаконну діяльність на посаді очільника окупаційного «міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області» Репілевський може отримати вирок про довічне позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Як аграрії стають колаборантами
Читати також

За даними прокуратури, Репілевський добровільно зайняв посаду «в. о. міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області». Він також добровільно погодився очолити «міжвідомчу комісію щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції». Аграрій брав участь у різноманітних засіданнях представників «уряду» в Тавричанці, Генічеську та інших окупованих населених пунктах Херсонщини.

Слідчі встановили, що Репілевський активно користувався статусом депутата Херсонської обласної ради як представника українського народу та допомагав росіянам проводити пропагандистські заходи. Для цього він залучав техніку підконтрольних йому підприємства.

Репілевський оформив «громадянство Росії» і зареєстрував у федеральній податковій службі РФ ТОВ «Агробізнес», ФГ «Мар’янівське», ГО «СК «Таврія».

Крім того, Репілевський збирав працівників підконтрольних йому підприємств і примушував їх оформлювати російські паспорти.

«Репілевський допомагав розміщати військову техніку окупаційних збройних сил РФ на своїх територіях у селі Мар’янівка Тавричанської територіальної громади Каховського району, тим самим створюючи загрозу життю та здоров’ю місцевого мирного населення. Він надавав сільгосптехніку для будівництва та облаштування фортифікаційних споруд окупантам та забезпечував їх харчуванням», — пише видання.

За скоєні злочини Едуарда Репілевського підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше Херсонська обласна прокуратура повідомила Едуарду Репілевському про підозру в колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 КК України позбавлення волі  від 10 до 12 років).

Нагадаємо, наприкінці минулого року в окупованому росіянами Скадовську на Херсонщині підірвали автомобіль колаборанта, колишнього депутата Херсонської обласної ради Віталія Булюка.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus